Δυσαρέσκεια ΒΕΑ για το πάγωμα επιστροφής ΦΠΑ εξαγωγών

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 15:09

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει από το πάγωμα της επιστροφής ΦΠΑ εξαγωγών (και για υποθέσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί από τις ΔΟΥ), σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Το ΒΕΑ σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, το οποίο, όπως επισημαίνει, αιφνιδιάζει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις θέτει εκτός σχεδιασμών τους, σε θέματα ρευστότητας και μάλιστα εν μέσω τεράστιων προβλημάτων, λόγω της γενικότερης συγκυρίας. Παράλληλα, επαναφέρει το ζήτημα της άνισης αντιμετώπισης των επιχειρήσεων ως οφειλέτη και ως δικαιούχου.

Το ΒΕΑ μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη θεωρεί απαραίτητο η όποια διαφοροποίηση καθεστώτος να μην είναι αιφνιδιαστική, αλλά να έχει χρονικό ορίζοντα στην εφαρμογή της, για την ανάλογη προετοιμασία των επιχειρήσεων.

Κυρίως όμως σημειώνεται η ανάγκη συμψηφισμού χρέους από και προς το δημόσιο η οποία θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις, θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρόνου, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την εικόνα της πολιτείας έναντι της επιχειρηματικότητας γεγονός που επιδιώκει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις εξαγγελίες της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα