Χρ. Παπουτσής: Υπεύθυνη η ΕΕ, αν η Ελλάδα καταφύγει στο ΔΝΤ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 17:37

«Επιμένουμε να δίνουμε τη μάχη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη μας, ως μέλος της ΟΝΕ, γιατί θέλουμε να δώσουμε τη μάχη για την ενίσχυση του κύρους του ευρώ και της ΟΝΕ σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Aν -ο μη γένοιτο- η Ελλάδα καταφύγει στο ΔΝΤ, τότε ο κ. Τρισέ, η ΕΚΤ, η ΕΕ και τα θεσμικά όργανά της, θα φέρουν την πλήρη ευθύνη», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ο κ. Παπουτσής εξήγησε ότι αρνούνται επισταμένως τόσο καιρό να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να καλύψουν το μεγάλο κενό, που υπάρχει στη Συνθήκη, τη δημιουργία δηλαδή ενός μηχανισμού υποστήριξης του ίδιου του νομισματικού συστήματος και του ευρώ για όλες τις χώρες της Ένωσης, που δέχονται επιθέσεις από τη διεθνή κερδοσκοπία.

Ολοκληρώντας την παρέμβασή του για το θέμα της οικονομίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «επιμένουμε να δίνουμε τη μάχη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη μας, ως μέλος της ΟΝΕ, γιατί θέλουμε να δώσουμε τη μάχη για την ενίσχυση του κύρους του ευρώ και της ΟΝΕ σε παγκόσμιο επίπεδο», αλλά «από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προοπτική και το μέλλον του ελληνικού λαού και αυτό θα το πράξουμε με απόλυτη συνέπεια».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα