Χρηματιστηριακές ευκαιρίες στην Πολωνία

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 20:25
UPD:20:27

Τις δυνατότητες που προσφέρει μια αγορά 38 εκατ. καταναλωτών στις ελληνικές επιχειρήσεις ανέπτυξαν οι ομιλητές της εκδήλωσης παρουσίασης του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας που οργάνωσε σήμερα η Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ στη Θεσσαλονίκη.

Το Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με κεφαλαιοποίηση 173 δισ. ευρώ και ημερήσιο τζίρο μεγαλύτερο 400 εκατομμύρια Ευρώ για το 2010.

Στην Κύρια Αγορά της Βαρσοβίας είναι εισηγμένες 24 ξένες εταιρείες –επί συνόλου 337-, οι οποίες αν και αποτελούν το 6,3% των εισηγμένων τίτλων, αντιπροσωπεύουν το 41% περίπου της συνολικής κεφαλαιοποίησης (περίπου 71 δισ. ευρώ). Στην Εναλλακτική Αγορά της Βαρσοβίας είναι εισηγμένες συνολικά 114 εταιρείες.

Το 2009 το Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας βρέθηκε στην πρώτη θέση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο επίπεδο των νέων εισαγωγών, καθώς ενέταξε στις τάξεις του 39 επιχειρήσεις (13 στην Κύρια Αγορά και 26 στην Εναλλακτική), ενώ τα κεφάλαια που αντλήθηκαν ξεπέρασαν τα δύο δισ. ευρώ. Ακόμα και στο «δύσκολο» 2010 επιχειρήσεις μπορούν και αντλούν κεφάλαια από την χρηματιστηριακή αγορά της Πολωνίας.

Η Guardian Trust Χρηματιστηριακή είναι αποκλειστικός ΙPO Partner - εταίρος για την εισαγωγή εταιρειών στο πολωνικό χρηματιστήριο για την Ελλάδα, ενώ της έχει αναγνωριστεί ως χώρος δράσης και οι υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα