Κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία

Στην Αθήνα αύριο ο Ολι Ρεν
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010 12:16
UPD:12:42

Καθοριστική αναμένεται να είναι η προσεχής εβδομάδα για την ελληνική οικονομία, με επίκεντρο την επίσκεψη του αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν στην Αθήνα, την αναμενόμενη δεύτερη έκδοση ομολόγου της φετινής χρονιάς και τα σενάρια για οικονομική στήριξη από τη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Όλι Ρεν θα φτάσει τη Δευτέρα στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές «τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιώργο Προβόπουλο.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των συναντήσεων θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Όλι Ρεν στην αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα, στις 18.15 ώρα Ελλάδας.

Εν όψει της επίσκεψής του στη χώρα, ο κ. Ρεν είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η διασφάλιση του στόχου μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010 αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ίδιο, ενώ τόνισε ότι στήριξη της Ελλάδας από τους εταίρους θα υπάρξει εάν ζητηθεί και κριθεί αναγκαίο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782790 .

Ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική οικονομία θεωρείται και η συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ. Θα ακολουθήσει στις 9 Μαρτίου συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο «μικροσκόπιο» Ομπάμα, Μέρκελ, Μπράουν η ελληνική οικονομία

Το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την τρομοκρατία, τρέχοντα ζητήματα οικονομίας και εμπορίου, αλλά και την παγκόσμια διάσκεψη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής με πυρηνικά όπλα, η οποία θα γίνει στην Ουάσιγκτον τον Απρίλιο.

Ερωτηθείς για το εάν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης εθίγη η κατάσταση στην Ελλάδα, και κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος κρίνει επαρκή την αντιμετώπιση του ζητήματος από τους Ευρωπαίους, ο κ. Γκιμπς ανέφερε πως το θέμα όντως συζητήθηκε.

Οι ΗΠΑ «πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και θα προβεί στις σωστές ενέργειες ώστε να διασφαλίσει μια αποτελεσματική απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα», τόνισε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα