AIG: Προς πώληση ασφαλιστικής μονάδας στην Prudential

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 10:01

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη πώληση μονάδας της AIG από το Σεπτέμβριο του 2008.

Σε συμφωνία για την πώληση της ασφαλιστικής της μονάδας στην Ασία στη βρετανική Prudential έναντι περίπου 35,5 δισ. δολαρίων φέρεται να κατέληξε η American International Group (AIG), ανοίγοντας το δρόμο για την αποπληρωμή δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το διοικητικό συμβούλιο της AIG ενέκρινε την πώληση της American International Assurance (AIA) στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας. Οι δύο πλευρές εργάζονται για την οριστικοποίηση των όρων και της χρηματοδότησης της συμφωνίας, αναφέρει το πρακτορείο.

Η συμφωνία, η οποία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη πώληση μονάδας της AIG από το Σεπτέμβριο του 2008, ενδεχομένως να ανακοινωθεί και σήμερα.

Η Prudential, με κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 23 δισ. δολαρίων, αναμένεται να καταβάλει περί τα 25 δισ. δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει από την πλευρά του ότι στόχος των AIG και Prudential είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία εντός των επόμενων ημερών, χωρίς αυτό να αποκλείει ένα «ναυάγιο» των συνομιλιών.

Για τη χρηματοδότηση της συναλλαγής η Prudential φέρεται να σχεδιάζει τη διάθεση μετοχών, ύψους 20 δισ. δολαρίων, με αναδόχους τις Credit Suisse, JPMorgan Chase & Co και HSBC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα