Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ στους κερδοσκόπους

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 11:11

«Αν οι Έλληνες επιμείνουν στις αυστηρές παραμέτρους και οι αγορές συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδας, δεν θα τους αφήσουμε απλώς να προελαύνουν», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Έκκληση προς τις αγορές να σταματήσουν να κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη θα λάβει μέτρα αν οι αγορές αγνοήσουν τις προσπάθειες της χώρας για βελτίωση των οικονομικών της.

«Αν οι Έλληνες επιμείνουν στις αυστηρές παραμέτρους και οι αγορές συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδας, δεν θα τους αφήσουμε απλώς να προελαύνουν», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην εφημερίδα Handelsblatt.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο που η Ευρωζώνη σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία, διεμήνυσε ότι υπάρχουν εργαλεία για το σκοπό αυτό και θα χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί.

«Οι αγορές δεν θα πρέπει να συνεχίζουν την πορεία τους, λες και δεν καταβάλλονται προσπάθειες από την Ελλάδα να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είπε επίσης ότι η προεδρία της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να καθορίζεται βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο Νοτιοευρωπαίοι στα ηνία της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα