Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 14:18

Μικρή πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι προσδοκίες ότι επίκειται συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας δεν στάθηκαν αρκετές να μετριάσουν τις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Νωρίτερα, η επενδυτική ψυχολογία επηρεάστηκε θετικά από την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την οικονομική και νομισματική πολιτική Όλι Ρεν και τις επαφές που θα έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας με Έλληνες αξιωματούχους.

Ο κ. Ρεν συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση με τη βοήθεια της ΕΕ.

«Μια πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα βοηθάει αλλά δεν είναι αρκετή για να απομακρύνει τις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση στη νότια Ευρώπη και δεν έχει προκαλέσει μεγάλη άνοδο του ευρώ», σχολίασε αναλυτής της Nordea.

Στις 14:10 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3539 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 89,22 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα