SunPower: Σύμβαση για φωτοβολταϊκά με Toshiba

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 10:02

Συμφωνία υπέγραψαν χθες η SunPower Corp με την Toshiba Corp, με βάση την οποία η δεύτερη θα προμηθεύσει την πρώτη με φωτοβολταϊκά 32 megawatt το 2010.

Η συμφωνία, για την οποία δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί επιμέρους λεπτομέρειες, αναμένεται να αποτελέσει το «θεμέλιο λίθο» της επέκτασης της Toshiba στην αγορά φωτοβολταϊκών οικιακής χρήσης στην Ιαπωνία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της SunPower.

Η SunPower είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών παγκοσμίως και τα συστήματά της θεωρούνται από τα πιο αποδοτικά της αγοράς.

Η ιαπωνική αγορά ηλιακής ενέργειας αναμένεται να σημειώσει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα προσεχή έτη, κυρίως λόγω των φιλόδοξων στόχων της κυβέρνησης να επιταχύνει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2020.

Η SunPower έχει διπλασιάσει, σχεδόν, την παραγωγή φωτοβολταϊκών υψηλής απόδοσης το διάστημα 2008-2009, φτάνοντας τα 400 megawatt.

Το τρέχον έτος, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της με την ανάπτυξη των μεταποιητικών της επιχειρήσεων στη Μαλαισία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα