GM: Τριπλασιάζει τη χρηματοδότηση για τη σωτηρία της Opel

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 13:03
UPD:14:42

Η απόφαση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να διαθέσει στην Opel 1,9 δισ. ευρώ έναντι των 600 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινώσει, σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η λειτουργία της ευρωπαϊκής εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους.

Την απόφασή της να τριπλασιάσει τη χρηματοδότηση προς τη θυγατρική της Opel, περιορίζοντας το ύψος της αιτούμενης κρατικής βοήθειας, ανακοίνωσε σήμερα η General Motors σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Η απόφαση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να διαθέσει στην Opel 1,9 δισ. ευρώ έναντι των 600 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινώσει, σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η λειτουργία της ευρωπαϊκής εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η εταιρεία εγγυόταν την ομαλή λειτουργία της μόνο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

«Ελπίζουμε ότι η ισχυρή δέσμευσή μας θα τύχει θετικής αποδοχής στις συζητήσεις μας για παροχή κρατικής εγγύησης, προκειμένου να καλυφθεί το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel Νικ Ρέιλι.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Opel, που είχε αρχικά υπολογιστεί στα 3,3 δισ. ευρώ, αυξήθηκε κατά 415 εκατ. ευρώ, ύστερα από απαίτηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, προκειμένου «να ληφθεί υπόψη και ο πιθανός αντίκτυπος μίας αρνητικής εξέλιξης στις αγορές».

Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι η GM είναι πλέον διατεθειμένη να συνεισφέρει πλέον το 50% της συνολικής χρηματοδότησης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα