X.A.: Αναθάρρησαν οι επενδυτές

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 14:11

Μετά από ένα δίωρο με την επιφυλακτικότητα των συναλλασσόμενων στο ζενίθ οι επενδυτές του ΧΑ ξεθάρρεψαν μόλις διαπίστωσαν πως οι εντολές αγοράς στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσέδωσαν σημαντικά κέρδη σε DAX30 και CAC40. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός της επιμονής σε αγοραστικές εντολές για την μετοχή της ΕΤΕ.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ξεδιπλώθηκε μετά τις 12:00 και όσο η μετοχή διαπραγματευόταν κάτω από το προηγούμενο κλείσιμο τα περισσότερα blue chip είχαν αρνητική μεταβολή. Οι όγκοι ωστόσο στην δημοφιλέστερη μετοχή ανέβηκαν μόλις η τιμή ξεπέρασε τα 14,5 ευρώ.

Εκτιμούμε ότι οι ισχυροί διαχειριστές θα επαναλάβουν την δοκιμασία της διόρθωσης των τιμών ενδοσυνεδριακά αν και οι πληροφορίες για την δυναμική των futures στην Wall Street δίνουν έναρξη ανοδική.

Παραμένει εξαρτημένη από το διεθνές κλίμα η ατμόσφαιρα στο ΧΑ αν και στα παράγωγα εξακολουθούν σήμερα να βαστούν μικρότερο καλάθι από χθες στα ΣΜΕ του 20άρη.

Αν οι διακυμάνσεις είναι ισχυρές ο τζίρος θα ξεπεράσει τον χθεσινό και αξίζει να σημειωθεί η καλή εικόνα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα