Παράγωγα: Αυξημένη σιγουριά από την πλευρά των traders

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 21:49

Η αγορά παραγώγων εξακολουθεί να κινείται με χαμηλότερους ρυθμούς συναλλαγών αλλά μεγαλύτερο πλήθος εντολών που απεικονίζουν αυξημένη σιγουριά από την πλευρά των traders. Σήμερα όπως και χθες μετά τις 15:00 οι εντολές αγοράς στα ΣΜΕ του 20άρη και της ΕΤΕ πολλαπλασιάστηκαν ενώ ο αριθμός των πωλητών μειώθηκε σημαντικά.

Στα options του FTSE20 για άλλη μια μέρα τα συμβόλαια των calls που λήγουν σε δυόμισι βδομάδες σημείωσαν κέρδη υπολογίσιμα αφού ο υποκείμενος δείκτης φάνηκε ικανός να διατρήσει έστω προσωρινά αντιστάσεις τεχνικές. Αρκεί να υπενθυμίσουμε την «συνήθεια» της ΕΤΕ το 2010 μόλις η τιμή της μετοχής προσέγγιζε τα 15 ευρώ ένα κύμα πιέσεων την απομάκρυνε.

Στην τρέχουσα συγκυρία το ξεκίνημα στην Νέα Υόρκη θα παίξει ρόλο για την υπέρβαση της τιμής της ΕΤΕ πάνω από αυτή την σοβαρή οροφή. Όπλα είναι ανοικτά πάνω σε αυτή τη «λεπτομέρεια» που για τους traders είναι σπουδαίος σηματωρός. Μετά τις 16:00 η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης άρχισε να γίνεται σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε οριακό discount αν και από το πρωί τα κέρδη του συμβολαίου ήταν μικρότερα του υποκείμενου δείκτη. Τίποτε ιδιαίτερο δεν παρατηρείται στην αγορά δανεισμού μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα