Εν αναμονή ανακοινώσεων

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 00:01

Οι ελπίδες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στις αγορές ότι η Αθήνα ίσως να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με κυβερνήσεις της Ε.Ε. εν όψει της ανακοίνωσης πρόσθετων μέτρων σήμερα αλλά και της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή διατήρησε θετικό το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

«Οι ανησυχίες για το ελληνικό χρέος σαφώς και παραμένουν, όμως φαίνεται ότι μία επίλυση της κρίσης βρίσκεται κοντά και οι αγορές έχουν επενδύσει σε αυτό», επισημαίνουν αναλυτές. Την ίδια στιγμή, επαναγορές μετοχών και εξαγορές ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι η άνοδος των μετοχών θα συνεχιστεί.

Στη Wall Street, η μέτρια άνοδος των μετοχών βοήθησε το Dow να εισέλθει σε θετικό έδαφος για το τρέχον έτος, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά κέρδη 0,1% για το 2010, τα πρώτα κέρδη από τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι επενδυτές απέφυγαν μεγάλα ανοίγματα στην αγορά - γεγονός που περιόρισε τα κέρδη προς το τέλος της συνεδρίασης - εν όψει βασικών στατιστικών στοιχείων που ανακοινώνονται στο τέλος της εβδομάδας, ειδικά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κλείνοντας κοντά σε υψηλά έξι εβδομάδων, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να κλείνει με άνοδο 0,8% στις 1.027,29 μονάδες, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Ιανουαρίου.

Η τιμή αργού στη Ν. Υόρκη ξεπέρασε τα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βρέθηκε ενδοσυνεδριακά σε χαμηλά εννεάμισι μηνών έναντι του δολαρίου, κατάφερε όμως να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα