Αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 13:52

ΠΤΩΤΙΚΑ εξακολουθεί να κινείται ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη Φρανκφούρτη υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στους κλάδους ασφαλειών και τραπεζών. Αντιθέτως, αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή την ώρα, δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,73% και βρίσκεται στις 3.117 μονάδες έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 3.088,04 και τις 3.226 μονάδες.

Νωρίτερα, οι γερμανικές μετοχές σημείωσαν απότομη πτώση λόγω των ανησυχιών ότι η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Κολωνία -και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι- ενδεχομένως να προκλήθηκε από βόμβα. Αντιθέτως, οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αναζητήσουν ασφαλέστερα καταφύγια.

Η μετοχή του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Allianz υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 3,08%. Πτώση άνω του 3% σημειώνει και η μετοχή της HypoVereinsBank.

Στον αντίποδα, αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών Epcos (10,32%), Infineon Technologies (5,62%) και SAP (4,31%).

Τέλος, εντυπωσιακή άνοδο, πάνω από 30%, σημειώνει η μετοχή της MobilCom (η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στον Xetra DAX) μετά από δημοσιεύματα που φέρουν τη γερμανική εταιρεία να βρίσκεται κοντά σε επίτευξη συμφωνίας με τη France Telecom για τη διευθέτηση του υπέρογκου χρέους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα