Υποχωρεί για δεύτερη μέρα το δολάριο

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 08:29
UPD:08:38

Πτωτικά για δεύτερη μέρα κινήθηκε το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του ευρώ καθώς οι διαπραγματευτές αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού της χαμηλά κοντά στο μηδέν για να στηρίξει την ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου, μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed Bank του Ντάλλας, Ρίτσαρντ Φίσερ, ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού πρέπει να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα μέχρι την ανόρθωση της οικονομίας, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Ανοδικά κινήθηκε η βρετανική λίρα για πρώτη φορά σε επτά ημέρες έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η πτώση των μετοχών της Prudential Plc, θα σκιάσει την προσφορά της για το σκέλος της American International Group Inc. στην Ασία, περιορίζοντας τις ανησυχίες για τις εκροές κεφαλαίων από τη Βρετανία.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3638 ανά ευρώ στη 1:56 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3615 χθες στη Νέα Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 88,71 γιέν από 88,85 γιέν μετά την υποχώρησή του νωρίτερα στα 88,48 γιέν, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 14 Δεκεμβρίου. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 121,00 γιέν από 120,96 γιέν. Η στερλίνα αναρριχήθηκε στο 1,5050 ανά δολάριο ΗΠΑ από 1,4971.

Ανοδικά κινήθηκε η βρετανική λίρα καθώς οι μετοχές της Prudential έκαναν βουτιά περίπου 20% σε δύο ημέρες, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Βρετανίας ότι θα αγοράσει την AIA Group Ltd. αντί ποσού 35,5 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές.

Το ευρώ κινήθηκε ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών έναντι του δολαρίου καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για να μειώσει το μεγαλύτερο έλλειμμα προϋπολογισμού μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε., τροφοδοτώντας την αισιοδοξία ότι η λύση στο οικονομικό της πρόβλημα μάλλον είναι κοντά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα