Παράγωγα: Εμφανής η προσδοκία για διόρθωση

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 09:21
UPD:10:47

Κρίνοντας από την διαφορά στην πορεία των FTSE20 και ΣΜΕ λήξης Μαρτίου αυτού του δείκτη εκτιμούμε ότι στην αγορά παραγώγων οι αποφάσεις για τη σημερινή τακτική πάρθηκαν χθες.

Ο δείκτης έκλεισε στις 1011,85 μονάδες με κατώτερη τις 979,21 και ανώτερη τις 1016,57 ενώ το συμβόλαιο με min τις 977 και max τις 1018,25 έκανε τις τελευταίες πράξεις στις 1005,25 13 μονάδες χαμηλότερα του υψηλού έναντι 5 μονάδων διαφορά του FTSE20 από το υψηλό ημέρας.

Η προσδοκία για μια διόρθωση είναι εμφανής και από την εικόνα των ανοικτών συμβολαίων στα options του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης που χθες δεν παρουσίασαν μεγάλες αυξομειώσεις. Αλλά περισσότερο ενδεικτική είναι η διάθεση για κλείσιμο ανοικτών θέσεων στα futures του αφού μετά από τρεις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας που παρουσίαζαν αύξηση αυτή τη βδομάδα ελαττώνονται και χθες ο βηματισμός μεγάλωσε.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών μετράει το γεγονός πως σε 12 συνεδριάσεις εκπνέουν τα ΣΜΕ Μαρτίου και γι αυτό το ενδιαφέρον σε επίπεδο trading εστιάζεται στην τρέχουσα σειρά ενώ οι όγκοι της επόμενης χθες υποχώρησαν στις περισσότερες των περιπτώσεων που αφορούσαν τα δημοφιλή futures επί μετοχών. Κινήσεις στην αγορά δανεισμού δεν έγιναν αφού για καμία μετοχή τα συμβόλαια δεν ξεπέρασαν μερικές εκατοντάδες stock repo ή reverse stock repo.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα