ΕΒΕΑ: Ορατός ο κίνδυνος «λουκέτου» για χιλιάδες ΜμΕ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 18:15

«Τα μέτρα, που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, κινούνται δυστυχώς σε λάθος κατεύθυνση και το πιθανότερο είναι ότι θα υπονομεύσουν, αντί να ενισχύσουν, την προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σημείωσε δε ότι «αν δεν υπάρξουν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στη μείωση της κατανάλωσης και σε παρατεταμένη βαθιά ύφεση εξοβελίζοντας, έτσι, τα όποια δημοσιονομικά οφέλη προκύψουν, έστω και πρόσκαιρα, από τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση».

«Ο κίνδυνος λουκέτου για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι», όπως υποστήριξε, «πλέον περισσότερο από κάθε άλλη φορά ορατός, γεγονός, που εκτός των άλλων, θα οδηγήσει στη μείωση των δημόσιων εσόδων και στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας».

«Αυτό που η αγορά περίμενε και περιμένει από την κυβέρνηση, αυτό που ζητάμε επίμονα εδώ και καιρό, είναι δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες πηγές σπατάλης που υπάρχουν σήμερα στο Δημόσιο. Για να σταματήσει, επιτέλους, η αιμορραγία από τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Για να εξορθολογιστούν οι δημόσιες προμήθειες. Να προχωρήσουν οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, που λειτουργούν σήμερα χωρίς αντικείμενο», επεσήμανε ο κ. Μίχαλος.

«Και βέβαια, περιμένουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει, επιτέλους, σε σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αλλαγές, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πρόσθετων ρυθμών ανάπτυξης», πρόσθεσε.

«Με αυτό τον τρόπο», όπως είπε, «θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής. Και όχι με το να σφίγγουμε απλώς όλο και περισσότερο τη μέγγενη γύρω από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα