«Σχεδόν τέλεια» εφαρμογή των μέτρων ζητά η Moody’s

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 10:06
UPD:10:12

«Σχεδόν τέλεια» εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων για την εξυγίανση της οικονομίας ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η Moody's Investors Services, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει η αξιολόγηση Α2 της χώρας.

«Για να διατηρηθεί η αξιολόγηση Α2 χρειάζεται να υπάρξει σχεδόν τέλεια εφαρμογή», δήλωσε αργά χθες στο Reuters η Σάρα Κάρλσον, επικεφαλής αναλύτρια αξιολόγησης για την Ελλάδα.

Η Κάρλσον επεσήμανε ότι τα μέτρα είναι μια θετική ένδειξη ότι η κυβέρνηση πραγματικά προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Σημείωσε, πάντως ότι τα σχέδια είναι φιλόδοξα και ότι το βασικό θέμα είναι η ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. «Αναγνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει εν μία νυκτί», ανέφερε.

Η αναλύτρια του διεθνούς οίκου τόνισε επίσης ότι το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα ενέχει ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κάποια στιγμή θα χρειαστεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες δαπάνες της από το 2011 και ύστερα.

Ανέφερε ακόμη ότι θα ήταν θετική ένδειξη εάν η Ευρώπη λάμβανε πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη στήριξη της Ελλάδας, ωστόσο δεν θέλησε να διευκρινίσει τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στην αξιολόγηση της χώρας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα