ΓΣΕΒΕΕ: Αδικα και αναποτελεσματικά τα μέτρα

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:34
UPD:12:36

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε χειρότερα ακόμα. Κάτω από μια αδίστακτη κατοχή, όπου οι διάφοροι αγάδες δεν μας σφάζουν, αλλά μας γδέρνουν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Νίκος Σκορίνης, τονίζοντας πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι ούτε δίκαια, ούτε αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορίνη, «η επιχειρούμενη δημοσιονομική εξυγίανση πέρα από τη δημοσιότητα και το θόρυβο που έχει προκαλέσει φαίνεται ότι δεν έχει καμία σοβαρή, από οικονομική άποψη, αναπτυξιακή στόχευση. Αντίθετα -εκτιμά- θα ενισχύσει περαιτέρω το αίσθημα αδικίας στους Έλληνες πολίτες και θα επιταχύνει τη μετεξέλιξη της οικονομικής κρίσης σε μια σειρά άναρχων και επικίνδυνων κοινωνικών εκρήξεων».

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει τις πιέσεις πρωτίστως πολιτικά και τα όποια αναγκαία μέτρα, να είχαν παρθεί πιο έγκαιρα και να ήταν άλλης «υφής».

«Δεν είναι να καμαρώνει κανείς την Ελλάδα του σήμερα, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Ε.Ε», σημειώνει εξάλλου ο γ.γ. της ΓΣΕΒΕΕ και συμπληρώνει: «Μια Ευρώπη που δεν διαθέτει οικονομική και κοινωνική συνοχή θα καταρρεύσει από τους ανταγωνιστές της. Όχι στο μακρινό μέλλον και ίσως πιο γρήγορα από τους λαούς της».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, το ίδιο συγκεκριμένα με τα μέτρα αυστηρής λιτότητας που επέβαλε, να δρομολογήσει και μέτρα για μια πραγματική αναπτυξιακή διαδικασία για τους πολλούς και όχι τους ολίγους όπως έγινε τα τελευταία 10 χρόνια, διαφορετικά θα υπάρξει γενικευμένη εξέγερση, την οποία κανείς δεν θα μπορεί να τιθασεύσει.

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΒΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα Δημοσιονομικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν συρρικνώνουν εισοδήματα ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων με ορατό τον κίνδυνο η ήδη νοσούσα Ελληνική Οικονομία να περιέλθει σε βαθύτερη ύφεση, με δραματικές συνέπειες στους εργαζομένους και στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις. Χαρακτηρίζεται δε ιδιαίτερα απαράδεκτη η απόφαση για πάγωμα των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Πρέπει επειγόντως από αύριο στην Ελλάδα ν΄ αναζητήσουμε μέτρα και πρόγραμμα για Ανάπτυξη και Παραγωγικές επενδύσεις ... Μέτρα άμεσα για ν΄ αντιμετωπίσουμε και τον επαπειλούμενο κίνδυνο στάσης πληρωμών της Πραγματικής Οικονομίας. Να μη συμβεί ότι συνέβη με το κράτος», προειδοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα