Συγχωνεύονται οι ΑΕΔΑΚ Ευρωπαϊκή Πίστη και ΑΕΠΕΥ Ευρωπαϊκή Πίστη Finance

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:59

Στη συγχώνευση των θυγατρικών της εταιρειών Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ευρωπαϊκή Πίστη και Α.Ε.Π.Ε.Υ. Ευρωπαϊκή Πίστη Finance, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, προέβη η Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη.

«Η εισηγμένη εταιρεία με την ενέργεια αυτή, έχοντας λάβει όλες τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές - Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς & Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας - επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας, διευρύνει το αντικείμενο της απορροφούσας Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία πλέον θα διαχειρίζεται και ιδιωτικά χαρτοφυλάκια εκτός από δέκα (10) Αμοιβαία Κεφάλαια που διαχειρίζεται εως σήμερα, δημιουργεί ένα υπό διαχείριση ενεργητικό που ξεπερνά τα 100 εκ. €, ενώ απελευθερώνει κεφάλαια άνω των 2 εκ. €, που θα επιστραφούν στην μητρική εταιρεία Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ενέργεια αυτή της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών προετοιμασίας της για την προσαρμογή στο περιβάλλον Solvency II.

Η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, η οποία έχει προσλάβει από την 1η Φεβρουαρίου 2010 ως Σύμβουλο για την προσαρμογή της στο νέο Εποπτικό πλαίσιο που θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 31/10/2012 την Ernst & Young, εκτιμά ότι στο τέλος του 2010 θα έχει ολοκληρώσει την άσκηση QIS 5 για την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα του Solvency II.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΠΙΚ



Σχολιασμένα