X.A.: ¶νοδος μετά την ανακοίνωση για νέο 10ετές ομόλογο

Πάνω από τα 15 ευρώ η μετοχή της ΕΤΕ
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 14:26

Η μετοχή της ΕΤΕ, της μιας από της δυο ελληνικές τράπεζες που συμμετείχε στην έκδοση το δεκαετούς ομολόγου ύψους 5 δισ. ευρώ, διαπέρασε ανοδικά τα επίπεδα των 15 ευρώ και ετοιμάζεται να δοκιμάσει την αντίσταση που εντοπίζεται στα 15,28.

Είναι σαφές πως η αιφνίδια κίνηση της έκδοσης ομολόγου προ της επίσκεψης στο Βερολίνο του πρωθυπουργού, έχει λειτουργήσει θετικά για τους αναλυτές που επηρεάζουν άμεσα τους επαγγελματίες επενδυτές που εξέλαβαν την επιτυχία της έκδοσης ως αναγνώριση της από πλευράς διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, του δικαιώματος για ευκολότερο δανεισμό μετά τα μέτρα αυστηρής λιτότητας που ανακοινώθηκαν.

Η αξία συναλλαγών δεν έχει παρουσιάσει απόκλιση από τα επίπεδα που βρισκόταν την ίδια ώρα στις προηγούμενες συνεδριάσεις που ο τελικός τζίρος ήταν της τάξης των 200.000.000 ευρώ.

Αξίζει να παρατηρηθεί η διακύμανση στους όγκους των blue chip αναλόγως της ημερήσιας μεταβολής και εντύπωση προκαλεί το φαινόμενο ο ΓΔ να κερδίζει πάνω από 2% και οι ανοδικές μετοχές να είναι 87 με αμετάβλητες 74 και πτωτικές 64.

Στην αγορά παραγώγων οι επενδυτές έχουν προσαρμόσει τις κινήσεις τους στο πνεύμα της υποκείμενης αγοράς. Στην αγορά δανεισμού κίνηση υπάρχει μόνο στο reverse stock repo.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα