Ελληνοαμερικανικό: Βαριά, αλλά αναγκαία τα νέα μέτρα

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 18:20

Βαριά, αλλά και αναγκαία, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης.

Όπως αναφέρει, «υπακούουν στη λογική της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό η χώρα. Από τον λαό ζητούνται θυσίες στις οποίες οφείλουν όμως να ανταποκριθούν πρώτοι οι πολιτικοί του ηγήτορες δίνοντας παράδειγμα για μίμηση κι επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και πολιτικό πολιτισμό στην πράξη».

Σημειώνει επίσης ότι «οι κοινοτικοί εταίροι οφείλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη, να εκτιμήσουν τις γενναίες αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και να τις στηρίξουν έμπρακτα με έκτακτα μέτρα στα πλαίσια της κοινοτικής αλληλεγγύης. Θα πρέπει επίσης να αποδεχθούν ότι η υλοποίηση όλων των μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία με άμεσα αποτελέσματα, αλλά ότι είναι μια δύσκολη όσο και σύνθετη άσκηση με αποτελέσματα που δεν είναι εύκολο να προσδιορισθούν χρονικά».

Καλεί δε τους κοινωνικούς εταίρους να «αναστείλουν κάθε διεκδικητική κινητοποίηση που θα υπονόμευε την υπέρτατη εθνική προσπάθεια και να επαναπροσδιορίσουν τις βασικές τους αρχές και τις επιδιώξεις».

Τέλος, ο κ. Γραμματίδης ζητεί από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες εξαγγελίες μέτρων τόνωσης της αγοράς, μέτρων που να δημιουργούν συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης. Εάν αυτό δεν γίνει άμεσα, όπως επισημαίνει, θα μπει σε κίνδυνο η αποτελεσματικότητα των έκτακτων μέτρων και θα βαθύνει η ύφεση με καταστροφικά αποτελέσματα για την χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα