Αντιδρά ο ΣΕΑΑ στα φορολογικά μέτρα για τα αυτοκίνητα

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 19:20

Κατά της φορολογικής επιβάρυνσης στα μεσαία και μεγαλύτερα αυτοκίνητα που ανακοινωσε η κυβέρνηση τάσσεται ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Οπως υποστηρίζει, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αναλογικά μεγαλύτερη μείωση των πωλήσεων και άρα τελικά σε απώλεια δημοσιονομικών εσόδων.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει πως η φορολογία στην αγορά και στη χρήση του αυτοκινήτου έχει δεχθεί συνεχείς αυξήσεις τους τελευταίους μήνες, ενώ πλέον το αυτοκίνητο καλείται να συνεισφέρει σχεδόν 9% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού, ίσως το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Έναντι όλων αυτών και επίσης προς αποφυγή περεταίρω συρρίκνωσης μιας αγοράς που απασχολεί πανελλαδικά περισσότερους από 30.000 εργαζομένους προτείνει την επείγουσα επαναξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μέτρου και σε κάθε περίπτωση η πολύ προσεκτική επιλογή των ορίων/κλιμακίων επιβολής του φόρου πολυτελείας.

Τέλος, ζητά επειγόντως να τεθούν μεταβατικές διατάξεις για τη μη εφαρμογή του φόρου πολυτελείας στα αδιάθετα αποθέματα και στα αυτοκίνητα που τελούν υπό παραγγελία από πελάτες, ενώ άμεση διόρθωση χρειάζεται η εκ παραδρομής υπαγωγή στο νέο φόρο των αγροτικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων των πολυτέκνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα