Εν αναμονή σημαντικών στοιχείων

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 00:01

Κερδισμένος βγήκε ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αλλά και της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσουν αμετάβλητο στο 1% και 0,5% αντίστοιχα το βασικό επιτόκιό τους, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή τους, με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σημερινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στη Wall Street, τα κέρδη μετριάστηκαν στο τέλος της συνεδρίασης, με την αγορά να είναι νευρική, καθώς η μικρή υποχώρηση των τιμών πετρελαίου σε συνδυασμό με την απρόσμενη πτώση των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις αμερικανικές πωλήσεις λιανικής.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ο δείκτης Russell 2000 για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης όδευε προς νέα υψηλά 17 μηνών, κίνηση που υποδηλώνει ότι ίσως να είναι θέμα ημερών προτού και άλλοι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να δοκιμάσουν τα υψηλά του ράλι που καταγράφηκε από το Μάρτιο του 2009.

Ουσιαστικά, οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης θεωρούνται προάγγελος ταχύτερης ανάκαμψης σε έναν οικονομικό κύκλο, εφόσον οι μικρές επιχειρήσεις είναι πιο «ευαίσθητες» στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 100 να ενισχύεται οριακά κατά 0,1% και να κλείνει στις 1.036,39 μονάδες.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Νikkei υποχώρησε 1,1%, εν μέσω ανησυχιών που προκάλεσε η ισχυροποίηση του γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα