Ασκήσεις ισορροπίας με δύναμη στην μεσαία κεφαλαιοποίηση και αδυναμία στην υψηλή όπου οι πολύ κερδισμένες χθες πιέζονται σήμερα, θα χαρακτηρίζαμε την δυναμική του ΧΑ.
Η μετοχή που πάλι αποτελεί την βάση της διακύμανσης του FTSE20 είναι η ΕΤΕ όπου γίνονται μάχες που έχουν οδηγήσει την διαπραγμάτευση μεταξύ των 14,95 και 15 ευρώ.
Η δυναμική των συναλλαγών, όπως εμφανίζεται στην πορεία του Γενικού Δείκτη μετά από ένα «σκεπτικό» ξεκίνημα που το χάραξε η ΕΤΕ, κινήθηκε σταθεροποιητικά ως τις 11:10. Κατόπιν και ενώ δεν άλλαξαν τα επίπεδα τιμών για τη μετοχή της ΕΤΕ, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης και ο Γενικός υποχώρησαν έως τα επίπεδα του προηγουμένου κλεισίματος. Ωστόσο πολύ σύντομα η διαπραγμάτευση επέστρεψε σε τιμές από τις 2050 μονάδες, ο τζίρος όμως για την επίτευξη αυτών των αυξομειώσεων στις 11.30 δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Συνεπώς και στη σημερινή συνεδρίαση εκτός απροόπτ6ου , ο τζίρος θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους είναι ξεκάθαρη η διάθεση των επενδυτών να μαζέψουν τα κέρδη που τους πρόσφερε η χθεσινή αντίδραση. Αυτό δικαιολογείται ως επιβεβλημένη κίνηση για τους traders πριν το Σαββατοκύριακό, που θα περιλαμβάνει τα σχόλια και τις αναλύσεις επί του επιτοκίου που διαμορφώθηκε από τη δημοπρασία των δεκαετών, τις επιπτώσεις του στον τραπεζικό δανεισμό και τους υπολογισμούς στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όλες οι ελληνικές τράπεζες μετά τη συζήτηση τεχνικών και κρίσιμων θεμάτων που τις αφορούν, όπως και τις υπόλοιπες τράπεζες του Ευρωπαϊκού Νότου, στο ΔΣ της ΕΚΤ.
Η εικόνα των ξένων χρηματιστηρίων συνηγορεί υπέρ μιας δυναμικής συσσώρευσης στο Χ.Α. αλλά η πιθανότητα να ανατραπεί αυτή με κάποια νέα από εξωτερικό που αφορούν την Ελλάδα, είναι προφανώς η αιτία που συγκρατεί το μέσο όρο με λίγα ημερήσια κέρδη και τα ΣΜΕ του 20άρη σε αρνητικό επίπεδο.