Μολδαβία: Ανησυχούν οι ξένοι επενδυτές

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 12:02

Τα μέλη της Ένωσης Ξένων Επενδυτών της Μολδαβίας εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα στην ομαλή διεξαγωγή και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο οικονομίας της χώρας οι κυριότεροι λόγοι ανησυχίας των ξένων επενδυτών πηγάζουν από την αύξηση των τιμών, το σύστημα ελέγχου των τιμών, τα τελωνεία, την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος και τις μεταρρυθμίσεις του νομοθετικού και κανονιστικού περιβάλλοντος. Εκπρόσωποι της Ένωσης πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομίας της Μολδαβίας, κ. Valeriu Lazar, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα αυτά.

Η Ένωση ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2003 και σήμερα αποτελείται από 19 εταιρείες αλλοδαπής προέλευσης, μεταξύ των οποίων οι Draxlmaier Automotive (Γερμανία), Leogrand (Τουρκία), Metro Cash & Carry (Γερμανία), Mobiasbanca - Groupe Societe Generale (Γαλλία), Moldcell (Ολλανδία), Orange Moldova (Γαλλία), Tirex Petrol (Γερμανία), Union Fenosa (Ισπανία). Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιήσει τα μέλη της Ένωσης στην εγχώρια οικονομία ξεπερνά τα 750 εκατ. δολ. ή πάνω από το 50% του συνόλου των ξένων επενδύσεων.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα