Κέρδη 2,2% στο Τόκιο

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 12:27

Με κέρδη 2,2% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Τράπεζας της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, το οποίο οδήγησε σε εξασθένιση του γεν. Θετική επίδραση στο δείκτη είχαν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πρωταγωνιστές της ανόδου ήταν οι εξαγωγικές εταιρείες, όπως η Kyocera Corp, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι εταιρείες ακινήτων λόγω των προσδοκιών για μείωση του κόστους δανεισμού από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτό στην αγορά το δημοσίευμα για μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα, με τους παράγοντες της αγοράς να υπογραμμίζουν ότι ο Μάρτιος είναι ο τελευταίος μήνας του ιαπωνικού οικονομικού έτους, γεγονός που σημαίνει ότι η εξασθένιση του γεν θα έχει θετική επίπτωση στην κερδοφορία των εξαγωγέων.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.368,96 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,5% κλείνοντας στις 910,81 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα