Κομισιόν: Προέχει η ενίσχυση της Ευρωζώνης

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 16:13

Προτεραιότητα για την Ευρωζώνη είναι η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών – μελών της, πριν δημιουργηθεί ένα κοινό υπουργείο Οικονομικών ή ένας κοινός οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Κομισιόν.

«Η ίδρυση ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών ή ενός ευρωπαϊκού οργανισμού διαχείρισης χρέους για τις χώρες της Ευρωζώνης απαιτεί προηγουμένως να έχουμε πάει πολύ πιο πέρα στο θέμα του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικά θέματα Αμαντέου Αλταφάζ.

«Δεν το αποκλείω, αλλά πρώτα πρέπει αν περάσουμε από άλλα στάδια στον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής.»

Σύμφωνα με τον Αλταφάζ, η Κομισιόν θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες προτάσεις για στενότερη συνεργασία εντός του ευρώ.

Νωρίτερα, ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ πρότεινε τη δημιουργία ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών ή ενός κοινού οργανισμού διαχείρισης χρέους για την Ευρωζώνη, ώστε να αντιμετωπίζονται ευκολότερα τα προβλήματα που ανακύπτουν εντός του ευρώ, όπως αυτά της Ελλάδας.

Σε άρθρο του στους Financial Times της Γερμανίας ο Λετέρμ, χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα, αναφέρει ότι ο οργανισμός αυτός θα είναι υπεύθυνος για την έκδοση και διαχείριση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη και θα είναι κατώτερος των εθνικών υπουργείων Οικονομικών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα