Ψηφίστηκε το ν/σ για τα μέτρα

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 17:35
UPD:18:28

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών "Προστασία της Εθνικής Οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης" έγινε δεκτό καταρχήν, κατ' άρθρο και στο σύνολο κατά πλειοψηφία» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Η συζήτηση επί του ν/σ έγινε σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, με το ΚΚΕ να αποχωρεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε πυρά κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε πως δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αν εφαρμοστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος εφαρμοστεί.

Αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται σε μία ανέξοδη επιχειρηματολογία και ιδεολογία, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη στάση του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι να είχαν αποκλείσει την είσοδο του ΥΠΟΙΚ όταν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση είναι χώρα, δεν θέλει να καταλάβει», συνέχισε ο υπουργός. «Και προκαλεί εντύπωση ότι δεν λέτε τίποτα για τις ευθύνες της ΝΔ, λες και για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ».

«Προσπαθώ να καταλάβω πως ένα κόμμα που κόπτεται για το λαό, είχε την ανάγκη να αποκλείσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα να κάνει έναν έλεγχο για να δει αν πρέπει να δώσει 360 εκατ.¤ σε 5.000 ανθρώπους και κάποιοι να παίρνουν επίδομα ανεργίας 6.000 ευρώ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον Γρ. Ψαριανό.

Στην πρωτολογία του ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αν εφαρμοστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος εφαρμοστεί. «Δεν υπάρχει η ανάγκη για νέα μέτρα αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί», τόνισε και χαρακτήρισε την εφαρμογή του προγράμματος ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μετά το εξάμηνο θα αναγκαστείτε να πάρετε κι άλλα μέτρα, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και κάλεσε την κυβέρνηση να πει τι άλλα αναπτυξιακά μέτρα θα λάβει.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Αυτά τα μέτρα είναι μέτρα ανάσας για ένα εξάμηνο, μετά το εξάμηνο θα πάρετε νέα μέτρα πιο σκληρά, πιο επώδυνα, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να βγάλει την επόμενη χρονιά με δέκα μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς σας πολεμάμε καθαρά ... δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί ... για μας αυτό ήταν» είπε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοινώνοντας την απόφαση του κόμματός της να αποχωρήσει από τη συζήτηση.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Δεν κάνουμε αβάντα στον Παπανδρέου, αλλά αβάντα στην Ελλάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να διαπράξετε αυτό το έγκλημα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα