Ολι Ρεν: Σχέδιο για τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 12:18
UPD:15:28

«Εμείς (Κομισιόν) συνεργαζόμαστε σε αυτό (το ταμείο στήριξης) το θέμα με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος και οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Σχέδιο για τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο και οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

«Εμείς (Κομισιόν) συνεργαζόμαστε σε αυτό (το ταμείο στήριξης) το θέμα με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο Ρεν στους Financial Times Deutschland. «Η Κομισιόν είναι έτοιμη να προτείνει ένα τέτοιο ευρωπαϊκό εργαλείο που να έχει τη στήριξη των χωρών-μελών της ευρωζώνης», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η βοήθεια θα συνοδεύεται από αυστηρούς όρους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ επιβεβαίωε ότι η Κομισιόν ότι είναι έτοιμη να προτείνει τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. «Είμαστε σε συζητήσεις με τα κράτη της ΕΕ για την αντιμετώπιση κρίσεων όπως αυτή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», δήλωσε.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Αμαντέου Αλταφάχ Τάρντιο (εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν) για το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης

Ο Αμαντέου Αλταφάχ Τάρντιο (εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν) για το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρόωρο να ειπωθεί αν η πρόταση του για τη σύσταση του εν λόγω φορέα θα απαιτήσει αλλαγή του ευρωπαϊκού Συμφώνου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα το σαββατοκύριακο ότι σχεδιάζει να καταθέσει σύντομα τις προτάσεις του για ένα νέο ευρωπαϊκό θεσμό που θα διασφαλίζει την σταθερότητα της Ευρωζώνης. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ενιαίο νόμισμα να γίνει μπαλάκι με το οποίο θα παίζουν οι διεθνείς κερδοσκόποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα