Υποχωρούν δολάριο, γιεν

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 12:38

Πτωτικά κινούνται σήμερα δολάριο και γιεν καθώς τα θετικότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενέτειναν την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία, ενισχύοντας τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Εντωμεταξύ, στήριγμα στο ευρώ προσφέρουν και οι χθεσινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί περί στήριξης της Ελλάδας και συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας.

Επίσης, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν εκτίμησε σήμερα ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα εξαπλωθούν στις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

«Το γενικό αίσθημα στην αγορά είναι καλύτερο, κάτι το οποίο επηρεάζει το γιεν, ενώ τα σχόλια του Σαρκοζί, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο βοήθειας, ενίσχυσαν το ευρώ», σχολίασε αναλυτής της Commerzbank, σημειώνοντας ότι το εύρος των τιμών παραμένει στενό.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3641 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 90,22 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα