Χαμηλοί όγκοι στα παράγωγα

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 16:55

Έπαιξε με την αυτοπεποίθηση των traders η αγορά του ΧΑ και στα παράγωγα. Διότι έκανε αυτό που οι έμπειροι αναλυτές περίμεναν από την έναρξη, κάλυψη του ανοδικού χάσματος που έγινε το πρωί, αλλά σε μια χρονική στιγμή που τα ευρωπαϊκά περνούσαν σε οριακά κέρδη.

Έπιασαν στον ύπνο τους αργούς σε ανακλαστικά επενδυτές και μόλις οι ρευστοποιήσεις πήραν ομαδικό χαρακτήρα εμφανίστηκαν αγοραστές που στέρεψαν την προσφορά και όρισαν σαν νεότερα χαμηλά του FTSE20 τις 1037 μονάδες αντί των 1044 που ίσχυσαν από τις 11:07 ως τις 16:15

Οι όγκοι παραμένουν πολύ μικρότεροι των συνήθως πραγματοποιούμενων και αρκεί να αναφερθεί πως στις 16:45 ο όγκος των ΣΜΕ του FTSE20 δεν έχει ξεπεράσει τα 6500 συμβόλαια και των ΣΜΕ της ΕΤΕ τα 2250 για τις σειρές Μαρτίου. Πάντως η Νέα Υόρκη δεν λειτούργησε καταστροφικά αφού προκλήθηκε «με δικαιολογία» το άνοιγμα εκεί μια διορθωτική κίνηση που εδυνάμωσε στην ουσία την ανοδική δυναμική αφού εξελίχθηκε γρήγορα και δραστικά αλλά ξεπεράστηκε επίσης γρήγορα.

Στα options του 20άρη οι υπερβολές μέσα στη μέρα έχουν οδηγήσει στο τέλος που εντατικοποιούνται οι κινήσεις σε απώλειες στις τιμές των συμβολαίων σε calls και puts με εξαίρεση ακραίες τιμές; εξάσκησης. Στον δανεισμό μετοχών μεγάλο όγκο συμβολαίων στο reverse stock repo παρουσιάζουν τίτλοι της μεσαίας και όχι της υψηλής κεφαλαιοποίησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα