Προτάσεις ΕΑΣΕ για τη φορολόγηση παροχών σε είδος προς εταιρικά στελέχη

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 12:47

Τις προτάσεις της για τη φορολόγηση παροχών σε είδος προς εταιρικά στελέχη (άρθρο Γ17 του φορολογικού νομοσχεδίου) υπέβαλε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) στο πλαίσιο του διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένα από την ΕΑΣΕ προτείνονται τα ακόλουθα :

1. Να υπάρξει σαφής διαχωρισμός Επιχειρηματία, Επιτηδευματία (Εργοδότη), από τα μισθωτά στελέχη των εταιριών των οποίων η παροχή του αυτοκινήτου αποτελεί απαραίτητο «εργαλείο» της εργασίας τους και η οποιαδήποτε εφαρμογή φορολογικής επιβάρυνσης θα αποτελούσε αδικία, δεδομένου ότι η χρήση τους συνδέεται άμεσα με την εκτέλεση των εργασιακών τους καθηκόντων.

2. Τα αυτοκίνητα αυτά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «πολυτελών» αυτοκινήτων.

3. Για την περαιτέρω διασφάλιση αυτού, προτείνουμε ως «πολυτελή» αυτοκίνητα να ορισθούν αυτά που η εργοστασιακή τους αξία κατά το έτος της πρώτης κυκλοφορίας υπερβαίνει το ποσόν των €50.000, όπως εξ άλλου ορίζονται και από το Ν. 2238/1994 άρθρο 18 περί Φορολογίας Εισοδήματος.

4. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να ορισθούν τα «πολυτελή» αυτοκίνητα με κριτήριο τον κυβισμό τους, π.χ. οι κινητήρες που ξεπερνούν τα 2.500 κ.ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα