ΗΑΕ: Αμέριστη υποστήριξη στο Ντουμπάι

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 13:19

Η κρατική εταιρεία ακινήτων Dubai World βρίσκεται σε ανεπίσημες συνομιλίες με μεγάλους πιστωτές, μεταξύ των οποίων η HSBC και η Standard Chartered στο Λονδίνο, προτού οριστικοποιηθεί η πρόταση αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Τη στήριξη του Ντουμπάι που λυγίζει υπό το βάρος του χρέους ύψους 26 δισ. δολαρίων επιβεβαίωσε ο Σείχης Χαμντάν Μπιν Ρασίντ Αλ-Μακντούμ, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα στηρίξει το Ντουμπάι, ο σεΐχης δήλωσε «Φυσικά, το Ντουμπάι είναι μέρος του ομοσπονδιακού κράτους», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει οριστεί συμφωνία παροχής ομοσπονδιακής βοήθειας στο κρατίδιο.

«Η ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει σε αυτό το σημείο, αλλά τα Εμιράτα και ένα σώμα και τα πράγματα θα μπουν σύντομα σε σειρά, θεού θέλοντος», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, η κρατική εταιρεία ακινήτων Dubai World βρίσκεται σε ανεπίσημες συνομιλίες με μεγάλους πιστωτές, μεταξύ των οποίων η HSBC και η Standard Chartered στο Λονδίνο, προτού οριστικοποιηθεί η πρόταση αναδιάρθρωσης της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα