Χ.Α.: Ενίσχυση των πιέσεων

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 14:18

Από την πτώση στην ευρωζώνη σταθεροποιήθηκε η καθοδική τάση στο ΧΑ με αποτέλεσμα οι πιέσεις στο ΧΑ να αυξηθούν και η κάθοδος αυτή, αν και γίνεται με ενισχυμένους όγκους, έχει παρόμοια κλίση με εκείνη που έχουν προσδώσει οι επενδυτές και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE20 παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2% με την αξία συναλλαγών λίγο πριν τις 14:00 στα 92 εκατομμύρια ευρώ και με αυτά έχουν οδηγηθεί σε κέρδη 46 μετοχές και 97 με απώλειες και συνεπώς παραμένει η αναλογία ανοδικών πτωτικών στην ίδια τάξη μεγέθους με το πρώτο ημίωρο.

Στην αγορά ομολόγων η εικόνα είναι σταθερή σε σύγκριση με την προηγούμενη αλλά υπάρχει ικανοποιητική δραστηριότητα που λειτουργεί υπέρ των προσπαθειών των ελλήνων αρμοδίων και αυτό υπογραμμίζεται από χρηματιστηριακούς αναλυτές για να χαρακτηριστούν ως αδικαιολόγητες οι πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών σήμερα. Το short selling αναμένεται να εμφανιστεί ως κατάρα για την τρέχουσα δυναμική αλλά κατά την γνώμη μας αυτό που κύρια δικαιολογεί το μέγεθος των μεταβολών των τιμών ανά μέρα είναι το μικρό βάθος του ΧΑ.

Στα παράγωγα και ειδικότερα στην αγορά δανεισμού μετοχών το 99% του όγκου στα συμβόλαια πώλησης με σύμβάση επαναγοράς reverse stock repo έγινε κατά το πρώτο ημίωρο και έκτοτε δεν κινήθηκαν συμβόλαια.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του 20άρη γίνεται σε επίπεδα που υπονοούν παραμονή των πιέσεων στην σημερινή συνεδρίαση αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την εικόνα των παραγώγων της Wall Street που ακόμα βρίσκονται στον πρωϊνό καφέ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα