Οριακές μεταβολές

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 00:01

Συγκρατημένες ήταν οι κινήσεις των επενδυτών χθες - μία ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τις αγορές μετοχών. Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 9 Μαρτίου 2009, οι μετοχές διεθνώς άγγιξαν τα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της κρίσης, για να αρχίσει όμως από την επομένη η εντυπωσιακή ανάκαμψή τους.

Στη Wall Street ο Dow Jones, με ελαφρά άνοδο της τάξης του 0,5%, κυμαινόταν χθες κοντά στις 10.600 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κοντά στις 1.145 μονάδες, 69% υψηλότερα σε σχέση με τα χαμηλά 12 ετών στα οποία είχε διολισθήσει πριν από ένα χρόνο.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μετοχές τεχνολογικών κολοσσών και εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Οριακές μεταβολές είχαν οι δείκτες στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSE100 στο Λονδίνο υποχώρησε περίπου 0,1%, ενώ ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσαν άνοδο περίπου 0,2%.

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 είχε πτώση 0,1% στις 1.052,55 μονάδες, με τις μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών επιχειρήσεων να δέχονται πιέσεις. Στον αντίποδα φαρμακοβιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων είχαν αξιόλογα κέρδη.

Επιφυλακτικοί ήταν οι επενδυτές και στις αγορές της Ασίας. Στο Τόκιο ο Nikkei σημείωσε ελαφρά πτώση της τάξης του 0,2%.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ δέχθηκε ισχυρές πιέσεις στον απόηχο και των προειδοποιήσεων του οίκου Fitch έναντι της Πορτογαλίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα