Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς οι μετοχές των ναυτιλιακών γραμμών και των εταιρειών παραγωγής πετρελαιοειδών κινήθηκαν πτωτικά, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου για δεύτερη μέρα στη Νέα Υόρκη και τις απώλειες του δείκτη των ναύλων μεταφοράς εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.
Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 122,59 μονάδες στις 11:48 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου επτά μετοχές να κινούνται πτωτικά για κάθε πέντε που σημείωναν άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 74% από τις 9 Μαρτίου του 2009, όταν βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008, μετά την πτώχευση της Lehman Brothers Holdings Inc.
Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 10.559,05 μονάδες και κανένας άλλος κύριος ασιατικός δείκτης δεν σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 0,6%.
Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,2% την ημέρα επετείου υποχώρησης της αγοράς στα χαμηλότερα επίπεδα, εν μέσω εικασιών ότι η οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει από τη χειρότερη συρρίκνωσή της μετά τη Μεγάλη Υφεση.
Ο MSCI World Index υποχώρησε 42% το 2008, τα μέγιστα στην ιστορία των 40 ετών, καθώς οι ζημίες από τις απαξιώσεις διογκώθηκαν, υπερβαίνοντας το 1,7 τρισ. δολ. ακολουθώντας την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων και την πτώχευση της Lehman, ωθώντας τους επενδυτές μακριά από τις τοποθετήσεις σε μετοχές.
Διεθνώς οι μετοχές έχουν κινηθεί ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία υποχώρησαν μετά την κατάρρευση της Lehman, μετά τις δαπάνες, όπως της Κίνας, ύψους 4 τρισ. γιουάν (586 δισ. δολ.) για τη στήριξη της ανάπτυξης. Από τις 9 Μαρτίου του 2009 o S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 69% και ο Stoxx Europe 600 Index αναρριχήθηκε 63%.