Υποχωρεί το γιέν

Εναντι των δολαρίων της Ταϊβάν και της Νέας Ζηλανδίας
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 07:57
UPD:08:23

Πτωτικά κινήθηκε το γιέν έναντι των νομισμάτων με τις υψηλότερες αποδόσεις καθώς οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 45,7% φθάνοντας στα 94,5 δισ. δολ., τα μέγιστα σε τρία χρόνια, αυξάνοντας την αισιοδοξία ότι η Ασία οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη. Απώλειες σημείωσε το πετρέλαιο για δεύτερη μέρα.

Το γιέν υποχώρησε 0,3% έναντι του δολαρίου της Ταϊβάν και 0,5% έναντι του δολαρίου της Νέας Ζηλανδίας. Το πετρέλαιο υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στα 81,12 δολ. το βαρέλι. Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 122,80 μονάδες στις 12:45 μ.μ. στο Τόκιο.

Η ανάπτυξη στην Ασία οδηγεί προς την έξοδο από τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Υφεση τον κόσμο. Οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η αύξησή τους ήταν η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2007. Εκθέσεις αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν 31% τον Φεβρουάριο ενώ οι αντίστοιχες της Ταϊβάν σημείωσαν αύξηση 32,6%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς οι μετοχές των ναυτιλιακών γραμμών και των εταιρειών με πετρελαιοειδή υποχώρησαν μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου, αλλά και του δείκτη των ναύλων μεταφοράς εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 10.559,05 μονάδες και κανείς από τους κυριότερους ασιατικούς δείκτες στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού δεν κινήθηκε πάνω από το 1%.

Στη Μαλαισία, ο FTSE Bursa Malaysia KLCI Index, αναρριχήθηκε 0,9%, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές μετά την ανακοίνωση της BNP Paribas ότι οι αξίες των τραπεζικών μετοχών της χώρας παραμένουν «ακαταμάχητες».

Χθες – ημέρα της επετείου της μεγάλης πτώσης των Χρηματιστηρίων – ο Standard & Poor’s 500 Index στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,2%.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου υποχώρησε έως 44 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 81,05 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 81,20 δολ. στην Ασία.

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας μετά τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve του Σικάγου, Τσαρλς Εβανς, ότι τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού ενδέχεται να διατηρηθούν περισσότερο χρόνο, διαφυλάσσοντας το πλεονέκτημα της απόδοσης των επιτοκίων στη χώρα του Νοτίου Ειρηνικού.

Η οικονομία της Αυστραλίας, πιθανόν να αναπτυχθεί πάνω από τον μέσον όρο ετήσιας αύξησης τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της Reserve Bank of Australia ,Φίλιπ Λέβε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα στο Σύδνεϋ. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 0,1% έναντι του αυστραλιανού, φθάνοντας στα 91,48 σεντς.

Ανοδο 0,4% σημείωσε το ρίνγκιτ της Μαλαισίας φθάνοντας στα 3,331 ανά δολ. ΗΠΑ. Το ρίνγκιτ πλησίασε τα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, εν μέσω εικασιών ότι η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη θα ωθήσει την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού τους επόμενους μήνες. Το ουόν της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.132,8 δολ. ΗΠΑ καθώς οι ξένοι ήταν οι καθαροί αγοραστές κορεατικών μετοχών για έβδομη συνεχόμενη μέρα, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα σε δύο μήνες. Το δολάριο της Ταϊβάν ανατιμήθηκε 0,3% φθάνοντας στα 31,76 ανά δολάριο ΗΠΑ.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 7.525 δολ. ο μετρικός τόνος και το αλουμίνιο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 2.255 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα