Παράμο: «Χρειάζεται συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών»

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 09:41

Τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα είναι αρκετά για να πείσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κομισιόν, εκτιμά ο Ζοζέ Μανουέλ Γκονζάλες-Παράμο, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ισπανικής εφημερίδας Expansion, ο Παράμο τονίζει ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση θα πρέπει να είναι συμβουλευτικός, προσθέτοντας ότι η ευθύνη εναπόκειται στα μέλη της Ευρωζώνης.

«Το ΔΝΤ είναι ειδικοί από τεχνικής πλευράς και χρησιμοποιούν αυτή την εμπειρία για να αναλύσουν την κατάσταση, αλλά αυτή είναι η καλύτερη συνεισφορά που μπορούν να κάνουν επειδή η ευθύνη για το μέλλον εναπόκειται σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης», σημειώνει.

Παράλληλα, καλεί τις χώρες της Ευρωζώνης να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για το συντονισμό της δημοσιονομικής τους πολιτικής. «Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να συντονίσουν τις δημοσιονομικές τους πολιτικές καλύτερα, προκειμένου η αντίδραση σε αυτού του είδους τις ανισσοροπίες να μην αποκλίνει υπερβολικά.»

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα