AIG: Νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 11:33

Ένα νέο υποχρεωτικό σύστημα «ιεραρχικής κατάταξης» έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην American International Group Inc, με βάση το οποίο θα καθορίζονται τα μπόνους και θα αξιολογούνται οι επιδόσεις των εργαζομένων, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal.

Ο ασφαλιστικός κολοσσός που διασώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προσπαθεί να προσφέρει κίνητρα στους υπαλλήλους της για να παραμείνουν στην επιχείρηση.

Ήδη, πολλά ανώτατα στελέχη από το νομικό τμήμα και το τμήμα ανθρώπινων πόρων έχουν αποχωρήσει από την επιχείρηση τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Περίπου 100 από τα πιο καλοπληρωμένα στελέχη του ασφαλιστικού ομίλου απαρτίζουν την «πιλοτική ομάδα» που συμμετέχει στο υποχρεωτικό σύστημα ιεραρχικής κατάταξης, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της AIG στη WSJ.

Οι επιδόσεις των υπαλλήλων αξιολογούνται με βάση μια κλίμακα από το 1 έως το 5, προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν τα μεγαλύτερα μπόνους. Το 10% του προσωπικού εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί στη βαθμίδα «κορυφαίοι», το 20% στη βαθμίδα «εξαιρετικοί», ενώ το 50% θα ταξινομηθεί στο επίπεδο «σταθεροί».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα