ΧΑ: Ανοδος με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 14:47

Κλιμακώνεται η άνοδος στο ΧΑ καθώς, ακόμα και όταν οι συναλλαγές χαμήλωσαν, το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες που χθες δεν κέρδισαν αρκετά διατήρησε τον 20άρη ψηλά και φυσικά δεν άλλαξε την ταύτιση των διακυμάνσεων των ΕΤΕ, FTSE20 και ΓΔ.

Ωστόσο με το που άρχισε η διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών του ταμπλό οι ανοδικές ξεπέρασαν τις 115 αλλά και οι καθοδικές τις 50 και αμετάβλητες διαπραγματεύονται 50 περίπου.

Ο τζίρος στις 14:30 έφθασε τα 123 εκατομμύρια και από αυτά 90 αφορούν τα blue chip και 8 τις μετοχές του LiqMid συνεπώς το συναλλακτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές εκτός των δυο δεικτών διατηρείται στα επίπεδα της προηγούμενης μέρας και αυτό σημαίνει ότι με την εκτίμηση πως η άνοδος θα συνεχιστεί είναι και επενδυτές που δεν εστιάζουν την προσοχή τους μόνο στις διεθνείς μετοχές.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση μάχες δίνουν οι επενδυτές στις ΑΛΑΠΙΣ, ΕΧΑΕ, και ΜΗΧΚ των οποίων οι μεταβολές και οι όγκοι αποκαλύπτουν αναζωογονημένο ενδιαφέρον με αβέβαιη ως το κλείσιμο έκβαση παρά τις απώλειες ενδοσυνεδριακά.

Το σημαντικό είναι πως οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν απλά σταθεροποιήσει τις τιμές σε επίπεδα +0,3% ψηλότερα της Τρίτης και οι επενδυτές του ΧΑ συνεχίζουν επίσης σε δυναμική που σταθεροποιείται στο +1,8% και άνοδο του 20άρη πάνω από 2%. Αυτό που πάλι θα αποτελέσει σημείο καμπής θα είναι η δυναμική της διαπραγμάτευσης των futures της Wall Street στις 16:00.

Οι ειδήσεις του επιχειρηματικού ρεπορτάζ είναι του είδους που συμβάλλει στην διατήρηση του καλού κλίματος. Στα παράγωγα η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ δίνει άνοδο για τον υποκείμενο δείκτη αφού η τρέχουσα σειρά διαπραγματεύεται στις 1064 μονάδες με τον υποκείμενο στις 1062.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα