Αν. Γκερέκου: Η Ελλάδα ξανά πρωταγωνίστρια

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 15:50
AΠΕ/STR

Tα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ¶ντζελα Γκερέκου.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της, η υφυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού και με τις καίριες θεσμικές παρεμβάσεις από την Πολιτεία, η Ελλάδα, παρά την κρίση, θα είναι ξανά μια πρωταγωνίστρια δύναμη στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο του τουρισμού.

Επίσης τόνισε ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα, δεν είναι απλά μια εμπορική δραστηριότητα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι Έλληνες δεν εξυπηρετούμε τουρίστες, αλλά φιλοξενούμε επισκέπτες, κι αυτή η έννοια της «φιλοξενίας» ήταν πάντα ιερή για τους Έλληνες».

Ως προς τις αντιδράσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην εικόνα της Ελλάδας, η κ. Γκερέκου υπογράμμισε ότι όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα που εισέπραξε η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, προώθησε μια εξαιρετικά μονόπλευρη και λανθασμένη εικόνα της Ελλάδας, η οποία όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα