ΕΕΘ: Οι θυσίες δεν θα πιάσουν τόπο αν δεν συνοδευτούν από αναπτυξιακό πακέτο

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 16:57

«Οι θυσίες δεν θα πιάσουν τόπο αν δεν συνοδευτούν από ένα αναπτυξιακό πακέτο», τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες βρίσκονται στα όριά τους.

Εξέφρασε δε την αντίθεση του ΕΕΘ στο ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. «Οι καταναλωτές είναι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, τα μέτρα που περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων οδηγούν τη αγορά σε έναν αργό θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

«Αν κάποιοι κατέστρεψαν τη χώρα, αν υπάρχουν υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση να πάνε στη φυλακή. Εμείς σίγουρα δεν είμαστε υπεύθυνοι», υπογράμμισε.

Εκτίμησε, επίσης, ότι το μεγάλο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα θα είναι η μεγάλη αύξηση της ανεργίας, σε ποσοστό άνω του 15%, και ζήτησε από την Πολιτεία «πρόγραμμα όχι για την πρόσληψη ανέργων, αλλά για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες ανακοινώσεις της υπουργού Οικονομίας για το νέα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, υποστήριξε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα ήταν καλό να αυξηθούν τα κονδύλια των 2 δισ., καθώς «οι συνθήκες στην αγορά είναι πιεστικές και αυτά θα εξαντληθούν γρήγορα».

Κατήγγειλε, εξάλλου, «αιφνίδια» αύξηση των εισφορών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι «το Επιμελητήριο δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων από εξοργισμένους επαγγελματίες που βλέπουν στα ειδοποιητήριά τους ποσά αυξημένα ως και 15%».

Ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε και στα επιπλέον προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, οι οποίοι διατηρούν καταστήματα γύρω από εργοτάξια του μετρό.

«Η καθυστέρηση στο έργο έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην αγορά», είπε, προβλέποντας ότι με το ρυθμό που λαμβάνονται οι αποφάσεις και προχωρούν οι εργασίες «το μετρό δεν θα τελειώσει ούτε το 2030».

Πηγή: www.gazzetta.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα