ΕΒΕΑ: Τώρα είναι η στιγμή να καινοτομήσουμε

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 17:28

«Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να πάρουμε υπολογισμένο ρίσκο και να καινοτομήσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος σε εκδήλωση του επιμελητηρίου με θέμα «Επιχειρήσεις και προκλήσεις της σύγχρονης εποχής».

«Ο μόνος δρόμος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σήμερα, είναι να σκεφτούν έξω από τα συμβατικά πλαίσια, με ανοιχτή, δημιουργική σκέψη και λύσεις, που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες», εκτίμησε.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «σε δύσκολους καιρούς, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, καθώς η επιλογή της σταθερότητας, ως άμυνα απέναντι στις σημερινές αντιξοότητες, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε αδράνεια και τελικά σε συρρίκνωση για κάθε επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βέβαια», συμπλήρωσε, «δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές συνταγές καθώς οι προτεραιότητες και οι καταναλωτικές συνθήκες αλλάζουν, αντίστοιχα θα πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις, ώστε να τοποθετηθούν, με επιτυχία, στο νέο περιβάλλον».

«Τώρα, είναι η στιγμή που θα πρέπει να πάρουμε υπολογισμένο ρίσκο και να καινοτομήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και συνέχισε: «Με νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης, σύνεση, ψύχραιμη αξιολόγηση, διορατικότητα και προσεκτικά σχεδιασμένες κινήσεις, ώστε να εξελίσσουμε την κρίση σε ευκαιρία».

«Κάποιοι δικαίως θα πουν ότι το περιθώριο για την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών είναι περιορισμένο, όταν μια επιχείρηση αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα επιβίωση», συμπλήρωσε ο κ. Μίχαλος, επισήμανε ωστόσο πως «ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να υπάρξουν λύσεις που ενδεχομένως να είναι πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τις συμβατικές και με λιγότερο κόστος για την ανταγωνιστική θέση της επιχείρησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα