Στα υψηλά επτά εβδομάδων ο Nikkei

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 10:31

Στα υψηλά επτά εβδομάδων αναρριχήθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος ενισχύθηκε χάρη στις φήμες ότι το γεν θα υποτιμηθεί εάν η Τράπεζα της Ιαπωνίας λάβει πρόσθετα μέτρα για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.

Κέρδη 2% σημείωσε η Hitachi, μετά τη δήλωση του επερχόμενου προέδρου της ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ότι η κοινοπραξία πρέπει να επιστρέψει στην κερδοφορία με κάθε κόστος έως τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει ξανά στρατηγικές χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στη διήμερη επιθεώρηση που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

«Ο κίνδυνος ενίσχυσης του γεν υποχωρεί καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για τις μετοχές των εξαγωγέων», σχολιάζει ο Κερίσι Χιράνο, επιχειρησιακό στέλεχος της Tachibana Securities.

«Η αγορά είναι θετικά προδιατεθειμένη ως προς τις προοπτικές βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομίας», συμπληρώνει.

«Ακόμη και εάν η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφασίσει να διευρύνει την πολιτική χαλάρωσης την ερχόμενη εβδομάδα και εάν η Fed αποφασίσει να διατηρήσει την τακτική χαλάρωσης για κάποιο διάστημα, θα υπάρξουν επιπτώσεις για την ισοτιμία δολαρίου-γεν», επισημαίνει ο ¶κιο Γιοσίνο, ανώτατος οικονομολόγος της Societe Generale Asset Management.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο 0,8% στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, αγγίζοντας τις 10.751,26 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο κατέγραψε κέρδη 3,7% –τα μεγαλύτερα των τελευταίων τριών μηνών. Με κέρδη 0,6% έκλεισε στις 936,38 μονάδες ο διευρυμένος δείκτης Topix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα