ΝΔ: «Η Έκθεση Προόδου του ΠΣΑ επιβεβαίωσε τους φόβους μας»

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 13:16

Η Έκθεση Προόδου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαιώνει τους φόβους που είχε εκφράσει η ΝΔ για τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων του, τόσο λόγω της υποεκτίμησης των κινδύνων, όσο και λόγω της ανεπάρκειας των μέτρων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Σταϊκούρας, «οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν, τόσο από την Έκθεση, όσο και από τη δέσμη των σκληρών και επώδυνων μέτρων που η κυβέρνηση αναγκάστηκε μεταγενέστερα να λάβει».

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, τονίζει ο κ. Σταϊκούρας και επισημαίνει πως αν δεν συνδυαστούν με άμεσες δράσεις τόνωσης της οικονομίας -για τις οποίες η Νέα Δημοκρατία, καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις- θα κριθούν και πάλι ανεπαρκή.

Όπως υπογραμμίζει, τα μέτρα τόνωσης είναι όχι μόνο απαραίτητα, αλλά χρειάζονται άμεσα. «Διότι, ακόμα κι αν ληφθούν σήμερα, θέλουν κάποιο χρόνο για να εφαρμοστούν και να αποδώσουν. ¶ρα, όσο αργούμε, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουμε να αργήσουν και οι απαραίτητες "ανάσες". Η κυβέρνηση καθυστερεί στη λήψη τους, όπως καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του ελλείμματος», καταλήγει ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα