ΣΕΒ: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ΔΝΤ

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 13:36

«Το ΔΝΤ θα μας δάνειζε μεν φθηνότερα, αλλά θα μας επέβαλε πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά εναντίον των οποίων ήδη εξεγειρόμαστε και δεν θα μας ευχόταν καν και καλό κουράγιο», τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

«Το ΔΝΤ δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δεν το έχουμε αποκλείσει, αλλά θα ήταν ένα πλήγμα στην ευρωπαϊκή τιμή της χώρας αλλά και στο ίδιο το ευρώ», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ Real Fm.

«Επίσης, το ΔΝΤ θα μας δάνειζε μεν φθηνότερα, αλλά θα μας επέβαλε πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά εναντίον των οποίων ήδη εξεγειρόμαστε και δεν θα μας ευχόταν καν και καλό κουράγιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής «οδυνηρά και άδικα», ωστόσο τόνισε πως ήταν «αναπόφευκτα μετά από τόσες δεκαετίες ολιγωρίας, ατολμίας, και ήταν αναγκαία ως ξεκίνημα για την ανόρθωση του τόπου».

Συμπλήρωσε ότι αναμένει από την κυβέρνηση τώρα «να τολμήσει τις αναγκαίες αλλαγές προοπτικής...Είναι ουσιαστικά αυτές οι εξαγγελίες που ακούσαμε στην αρχή για θεσμικές αλλαγές που θα επιφέρουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον περιορισμό της σπατάλης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατέκρινε έντονα τις κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει, σημειώνοντας ότι «οι ακρότητες, οι βιαιότητες τις οποίες βλέπουμε στις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις στοιχίζουν πολύ στην εθνική οικονομία, επιτείνουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων».

Καλούμενος να σχολιάσει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, υπογράμμισε ότι η «ευελιξία της εργασίας έχει εφευρεθεί και έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια στην κοινωνική Ευρώπη... επειδή διευκολύνει τους εργαζόμενους και αυξάνει την απασχόληση μεσοπρόθεσμα. Δεν είναι ελευθερία του εργοδότη στην αυθαιρεσία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα