Σταθεροποιητικές τάσεις

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010 00:01

Το ευρώ ήταν ο χθες ο πρωταγωνιστής των αγορών, καθώς κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό έδαφος έναντι του δολαρίου και άλλων μεγάλων νομισμάτων. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές μετοχών, ενώ έντονη ήταν η νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 σημείωσε ελαφρά άνοδο (0,3%) στις 1.058,97 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 0,8%, φτάνοντας στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 19 Ιανουαρίου. Στο Λονδίνο ο FTSE100 σημείωσε άνοδο 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο Xetra Dax ενισχύθηκε 0,3%, ενώ στο Παρίσι ο CAC40 είχε οριακή πτώση (-0,04).

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κλάδος των τραπεζών, ενώ αξιόλογα κέρδη είχαν επίσης μετοχές των κλάδων μηχανολογικού εξοπλισμού και τηλεπικοινωνιών. Περιορισμένη ήταν αντιθέτως η «όρεξη» των επενδυτών για τις λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές, όπως είναι οι φαρμακοβιομηχανίες. Ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες κυμαίνονταν οι δείκτες στη Wall Street. Στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της ανόδου ηγείτο η μετοχή της American Express. Σημαντικά κέρδη είχαν επίσης μεγάλες αλυσίδες λιανικής, όπως η Macy's.

Στην αγορά συναλλάγματος το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κατάφερε να αναρριχηθεί πάνω από το 1,37 δολάριο - στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Στην αγορά πετρελαίου η τιμή του αργού σημείωνε αρχικά άνοδο πάνω από τα 83 δολ. το βαρέλι για να υποχωρήσει τελικά κάτω από τα 81 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα