Ευκλείδης: Σύσταση εταιρείας για τη λειτουργία πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2002 16:30

Στη σύσταση της εταιρείας ΕΤΠ Διαχείριση Εγκαταστάσεων Καυσίμων ΑΕ (με διακριτικό τίτλο ETP Services) προχώρησε η τεχνική εταιρεία Ευκλείδης με τις εταιρείες Αυγίδης Αυτοματισμοί ΑΕ και Pespen Limited.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας, με έδρα στην Καλλιθέα, ανέρχεται σε 60.000 ευρώ. Η διάρκεια δραστηριοποίησής της είναι 30 έτη από την καταχώρησή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών.

Κύριο αντικείμενό της είναι η λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων του συστήματος μεταφοράς αργού πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στο διυλιστήριο ΟΚΤΑ των Σκοπίων, καθώς και των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο πετρελαιαγωγός Θσσαλονίκης - Σκοπίων κατασκευάστηκε από την ΕΤΕΠ ΑΕ (η οποία απορροφήθηκε από την Ευκλείδης στο πλαίσιο του νόμου περί συγχωνεύσεων) και κατ' αυτόν τον τρόπο η Ευκλείδης συμμετέχει μέσω της ΕΛΠΕΤ Βαλκανικής (την οποία είχαν συστήσει η ΕΤΕΠ ΑΕ, η Μέτων ΑΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια) και στο πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο του διυλιστηρίου ΟΚΤΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα