Στα υψηλά επτά εβδομάδων ο Nikkei

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:31

Στα υψηλά επτά εβδομάδων έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, με τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών να σημειώνουν κέρδη χάρη στην υποτίμηση του γεν, παρότι η ρευστοποίηση κερδών στις μετοχές που είχαν καταγράψει πρόσφατα κέρδη μετρίασε την άνοδο.

Απρόθυμοι φάνηκαν οι επενδυτές να προχωρήσουν σε δυναμικές συναλλαγές μετά την άνοδο του δείκτη κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες την περασμένη εβδομάδα και εν όψει των αναθεωρήσεων νομισματικής πολιτικής τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις ΗΠΑ προς το τέλος της εβδομάδας.

«Υπάρχει η αίσθηση της στάσης αναμονής στην αγορά εν όψει των συνεδριάσεων της BOJ και της Federal Reserve», σχολιάζει ο Γιουτάκα Μιούρα, ανώτατος τεχνικός αναλυτής της Mizuho Securities. «Στα σημερινά επίπεδα, οι πιέσεις για ρευστοποιήσεις υπερισχύουν της αγοραστικής δυναμικής, με εξαίρεση τις συναλλαγές για κάλυψη των ανοιχτών θέσεων», συμπληρώνει.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.751,98 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,72, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,3% κλείνοντας στις 938,91 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα