Στην υποδομή της Κίνας και της Ινδίας επενδύει η JP Morgan

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 11:21

Σε διευρυμένες επενδύσεις στην Κίνα και την Ινδία έχει προχωρήσει η JP Morgan Asset Management, η οποία έχει τοποθετήσει στις δύο χώρες το ένα τέταρτο περίπου του ασιατικού της αμοιβαίου κεφαλαίου υποδομών ύψους 860 εκατ. δολαρίων.

Το Asian Infrastructure & Related Resources Opportunity Fund επενδύθηκε σε εταιρείες τσιμέντου και ύδρευσης στην Κίνα και σε ένα νοσοκομείο στην Ινδία ένα μήνα περίπου μετά το κλείσιμο του αμοιβαίου κεφαλαίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής Φίλιπ Τζάκσον.

«Δέκα ή 15 χρόνια πριν, η Ασία θεωρούνταν προαιρετική, εναλλακτική μορφή επένδυσης. Ο έφηβος, όμως, ωρίμασε και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει παγκόσμιος επενδυτής που δεν έχει συγκαταλέγει την Κίνα στις βασικές του επενδύσεις», σημειώνει.

«Προβλέπουμε μετά βεβαιότητας ότι η Κίνα και η Ινδία θα εξελιχθούν στις δύο μεγαλύτερες αγορές, αλλά το ίδιο εύκολα θα προχωρούσαμε σε επενδύσεις στην Κορέα ή τη Νοτιοανατολική Ασία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάκσον, η λογική της επένδυσης στη Scitus Cement στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou ήταν ότι η περιοχή χρειαζόταν τεράστιους πόρους, όπως τσιμέντο, για την κατασκευή του δικτύου υποδομών.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο επένδυσε, επίσης, στην εταιρεία δικτύου ύδρευσης Goldtrust Water που δραστηριοποιείται στη νότια Κίνα, καθώς και στο νοσοκομείο SevenHills Hospital της Ινδίας που επεκτείνεται στη Βομβάη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα